Midden 63

8351 HD, Wapserveen (Drenthe)

ER IS NOG 1 WONING VRIJ!

Zelf uw eigen woning realiseren in DRENTHE (Wapserveen) in het ACHTERHUIS van een PRACHTIGE, RUIME WOONBOERDERIJ? DAN IS DIT UW KANS!!!

De woning maakt straks deel uit van een COLLECTIEVE WOONVORM (3 woningen) in deze WOONBOERDERIJ. U heeft uiteraard uw PRIVE WONING met aanliggende ruime, EIGEN TUIN. Daarnaast komt er een GEZAMENLIJKE, hoogwaardige BINNENRUIMTE en een grote GEDEELDE (MOES-)TUIN. U krijgt de kans om, samen met de nieuwe buren, van een karakteristieke stal uw eigen ENERGIENEUTRALE woning te bouwen in het mooie ZUID WEST DRENTHE.

TOELICHTING VAN HET GEHEEL:
Het collectief betreft een particulier initiatief (door bewoners/eigenaren voorzijde). De huidige eigenaren wonen in het voorhuis en zijn vitale 60-ers die hun woondroom realiseren met dit collectief. In het achterste gedeelte is de rechter woning (oost) inmiddels verkocht aan een gezin met jonge kinderen uit Rotterdam. Er is geen leeftijdsvoorkeur voor de derde bewoners. Voorop staat dat er een goede klik moet zijn en dat de geschetste woonvorm volledig aansluit bij dit unieke wooncollectief.

HET ONTWERP ALS VOORBEELD:
Het weergegeven ontwerp is slechts een voorbeeld; de buitenwanden staan vast, de raampartijen grotendeels ook maar verder kan de woning naar eigen wens worden ingedeeld en vorm aan worden gegeven. Indien gewenst onder begeleiding van een ontwerper. De prijs is een weergave van de TOTALE kosten; dus inclusief bouw- en installatiekosten (gemaakt op basis van een kostencalculatie van het weergegeven ontwerp). Hoe de totaalprijs precies is opgebouwd leest u verderop in deze tekst.

NADERE TOELICHTING EN UITGEBREIDERE INFORMATIE:

WAT IS BELANGRIJK VOOR HET WOONCOLLECTIEF?
- Privacy en deelfuncties;
- Noaberschap / nabuurschap;
- “Handen uit de mouwen” mentaliteit;
- Ecologische leefstijl;
- Hartelijk en gastvrij

GEZAMENLIJKE DEEL:
Zoals aangegeven bestaat het wooncollectief uit drie zelfstandige woningen. De gemeenschappelijke ruimte, de zogenaamde ‘deelstraat’ is uiteraard ook volledig geïsoleerd, is voorzien van grote raampartijen (veel licht dus) en krijgt vloerverwarming. Het oppervlak is ca. 70 m2. Deze kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld opslag, fietsenstalling en hobby’s, maar is ook zeker geschikt als algemene verblijfsruimte. De gemeenschappelijke tuin is ca. 1100 m2. Hierbij wordt gedacht aan het realiseren van een (natuurlijke) zwemvijver, een (biologische) moes-/pluktuin en een vuurplaats. De indeling en bestemming wordt nog door het hele collectief bepaald en nadere vorm aan gegeven.

HET ONTSTAAN VAN DEZE UNIEKE WOONVORM:
De oorspronkelijke, PRACHTIGE en STATIGE boerderij dateert van 1928 en is destijds zeer degelijk gebouwd. De buitenmuren, de draagconstructie met stoere, massief houten GEBINTEN en de DEGELIJKE sporenkap worden behouden. De woning komt in het linker deel van de voormalige stal met oriëntatie op het noordwesten. De energiebesparende maatregelen staan vast, in deze een grondgebonden warmtepomp, hoogwaardige isolatie en zonnepanelen. De woning krijgt een energielabel A++.

Zoals genoemd is de indeling vervolgens een indicatie; u bent als koper de opdrachtgever voor de reeds betrokken aannemer en u kunt in overleg met het collectief en een betrokken ontwerper zelf vorm geven aan uw eigen woning. KORTOM, alle ruimte voor UW eigen ideeën en dromen binnen heldere kaders.

OPBOUW VAN DE KOOPSOM ad € 496.000:
- De te bouwen woonplek met tuin wordt Vrij Op Naam opgeleverd. De grondprijs is Kosten Koper en is reeds vastgesteld op € 150.000,- (Kosten Koper:
bestaande uit 2% overdrachtsbelasting in deze dus € 3000,-)
- De bouwprijs is in dit scenario gezet op: € 259.000,-. Deze prijs is gebaseerd op een volledige calculatie * van de voorgestelde indeling;
energieneutraal n combinatie met hoge bouwstandaarden.
- Voor de installatiekosten is een stelpost van € 50.000,- opgenomen. De daadwerkelijke kosten van de bouw en installatie zijn natuurlijk sterk afhankelijk
van uw eigen wensen.
- De prijs is exclusief onderdelen zoals keuken, privé tuin en eventuele carport.
- Bouwvergunning is verleend; de splitsingsakte is al officieel door de notaris opgemaakt. Bij de totaalprijs is er reeds € 16.000,- gereserveerd voor het
totaal uitgegeven en nog te verwachten bedrag van leges, notariskosten, ontwerp- en begeleidingskosten.
- Bij de verkoopprijs is € 18.000,- inbegrepen voor de inrichting van de gemeenschappelijke binnenruimte en aanleg van de gezamenlijke tuin. Het
resterend geld is bestemd voor de VVE-kas.

*dd. oktober 2021, mede gebaseerd op aannames van onderaannemers en producten.

FEITEN OP EEN RIJ OMTRENT STATUS EN OPLEVERING VAN DE WONING:
- Als koper bent u opdrachtgever voor de betrokken aannemer;
- De te realiseren woning (voormalige stal) is nog zo goed als kaal. De bouw van de twee woningen aan de achterzijde gaat - in principe- vanaf april 2022
van start en wordt ca. begin winter 2022 opgeleverd;
- U bent voor 30% mede-eigenaar van de gezamenlijke binnenruimte en tuin.
- Formele status: splitsingsacte opgemaakt, VVE is opgericht en geregistreerd bij de KvK.
- Vergunning inrit achterzijde en voor eventuele carports moet nog worden aangevraagd;

DE OMGEVING:
Het geheel is gelegen in de kern van het PRACHTIGE, AUTHENTIEKE lintdorp WAPSERVEEN (Drenthe) met voorgelegen landerijen en in directe nabijheid van een uniek NATUURGEBIED met een uitgebreid fietspaden- en wandelnetwerk. Groen is nog echt groen en volop zuurstof. Aan de achterzijde grenst het aan de (kleine) basisschool en het dorpshuis. Met andere woorden: vrij en natuurlijk wonen maar wel de gezelligheid en reuring van het dorp WAPSERVEEN

Het dorp Wapserveen is gelegen tussen het Ooster- en Westerzand en het stroomdal van de Wapserveense Aa. Op enige afstand liggen de brinkdorpen Diever, Havelte en het rustieke dorp Frederiksoord, welke in de zomer elke zaterdag een biologische marktdag heeft. In deze omgeving vindt men uitgebreide sociale- en winkelvoorzieningen. De gezellige vestingstad Steenwijk ligt op ca. 6 kilometer; met allerlei stadsvoorzieningen en een divers scholenaanbod. Steenwijk heeft tevens een goede sneltreinverbinding met de rest van het land; ook is er een goede bereikbaarheid met de auto via de A32 en A28.

HOE VERDER?
Enthousiast geworden voor dit unieke traject en ziet u uzelf (eventueel met partner en/of kinderen) hier wonen en herkent u zich in de kernwoorden en in het verhaal? Of kent u iemand die dit wellicht aanspreekt? Reageer geheel vrijblijvend (telefonisch of per mail) dan naar ons kantoor. Graag met een korte toelichting over wie u bent en een eventuele motivatie waarom wonen in een geschetst collectief u aanspreekt.

Het is een 'ongebruikelijk' traject en dat vraagt een bijzondere benadering. Zo is bieden niet mogelijk en zal de selectie voor medebewoners plaatsvinden via een voorselectie met daarop volgend een aantal persoonlijke ontmoetingen met de andere bewoners van het collectief.

TEN SLOTTE: een unieke kans in een nieuwe woonvorm in een vrije, zeer groenrijke omgeving in deze prachtige regio in Zuid-West Drenthe!!

Features

Transfer

Asking price

€496,000 k.k.

Status

Sold

Acceptance

By arrangement

Construction
Object type
Farmhouse, end house
Type of construction
True
Year built
2022
Type of roof
Saddle roof covered with tiles
Hallmarks
Fire safety, security
Area and content
Living area
130 m²
Plot area
330 m²
Content
390 m³
Other indoor space
23 m²
Classification
Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bathrooms
1 bathrooms (1 toilet)
Number of residential floors
3 floors
Facilities
Solar panels, fiber optic cable, skylight
Energy
Isolatie
Roof insulation, wall insulation, floor insulation, fully insulated, cavity wall insulation, anchor free cavity wall insulation
Heating
Floor heating partial, solar collectors, heat pump, heat recovery system, geothermal
Hot water
Solar collectors
Outdoor space
Location
Sheltered location, open location, in wooded area, rural location, near school
Garden
Side garden, backyard
Backyard dimensions
227 m²
garden location
Located on the northwest and accessible from the back
Parking
Type of parking facility
Public parking

Documentation

Cadastral map

Living Environment

Who we are

|

BAG extract

|

Bid on this property

Valuation

Download all

Viewing solar borders

Residents in Wapserveen by postal code 8351

Total population
785 inhabitants
Men
52%
Women
48%

Residents in Wapserveen by postal code 8351

up to 15 years
17%
15 to 25 years
10%
25 to 35 years
20%
45 to 65 years
33%
65 and older
21%

Households in Wapserveen by postal code 8351

Single without children
26%
Multi-person without children
41%
Households without children
67%

Households in Wapserveen by postal code 8351

Households with one child
6%
Households with multiple children
26%
Households with children
32%

Homes in Wapserveen by postal code 8351

Houses before 1945
40%
Houses between 1945 and 1965
12%
Houses between 1965 and 1975
9%
Houses between 1975 and 1985
10%
Houses between 1985 and 1995
13%

Homes in Wapserveen by postal code 8351

Homes between 1995 and 2005
12%
Homes between 2005 and 2015
1%
Homes after 2015
0%
Rental properties
10%
Homes for sale
90%

Other in Wapserveen by postal code 8351

Average WOZ value
€ 323.000,-
Persons under 65 with benefits
5%

Other in Wapserveen by postal code 8351

Addresses per km²
43
Urbanity (scale of 1 to 5)
20%

© Figures taken from CBS

Kaart postcode 8351
Kaart gemeente westerveld

Keizer Makelaardij

If you have any questions or would like to schedule a viewing, please use the form to the right. You will be contacted shortly thereafter.

Our latest reviews

 • Koekoeksweg 1

  Funda reviews

  Jannie Keizer is profesjonalne en super aardig makelaar. Haar en zijn team geholpen mij alles regelen.

  2 months ago

  View this review

 • Kooimanstraat 1

  Funda reviews

  Zonder Jannie hadden wij nooit dit prachtige huis kunnen kopen. Er moest wel een hoger bod op het huis komen, maar alles voor een redelijke...

  2 months ago

  View this review

 • Middenlaan 27

  Funda reviews

  Helemaal prima. Jannie Keizer is uitermate vriendelijk, betrokken en ook deskundig en doortastend. Wij kunnen ons geen betere aankoopbegelei...

  6 months ago

  View this review

Midden 63 a, Wapserveen

€496,000 k.k. - Sold